Meklēt šajā emuārā

trešdiena, 2017. gada 3. maijs

9. maijs - Eiropas diena!

Atzīmēsim Eiropas dienu, kārtojot Eiropas eksāmenu!

9. maijs visā Eiropā un arī Latvijā tiek atzīmēts kā Eiropas diena. Eiropas dienas aizsākumi saistās ar 1950. gada 9. maiju, kad Francijas ārlietu ministrs Robērs Šūmans, apzinoties trešā pasaules kara draudus, kas varētu aptvert visu Eiropu, nāca klajā ar savu redzējumu par Eiropas valstu sadarbību. Tādējādi tika ielikts "pirmais pamatakmens Eiropas Savienības izveidē".
9. maijā, atzīmējot Eiropas dienu, ikviens Latvijas iedzīvotājs ir aicināts kārtot Eiropas eksāmenu. Atbildiet uz 20 rosinošiem jautājumiem, atklājiet jaunu informāciju, domājiet, saņemiet balvas!
Eksāmenu 9. maijā kārtojam no plkst. 8:00 līdz 21:00, ieejot mājas lapā www.esmaja.lv un izvēloties sev piemēroto vecuma grupu: pieaugušais, 5.-6. klase, 7.-9. klase vai vidusskola. Mājaslapā www.esmaja.lv ir pieejami materiāli, kas palīdz sagatavoties Eiropas eksāmenam.
Eiropas eksāmena sauklis šogad ir "Esi savas dzīves režisors!", mudinot izzināt, piedalīties un ietekmēt apkārt notiekošo, līdzveidojot Latviju, Eiropu un pasauli.
Video: http://ej.uz/EEvideo Vairāk www.esmaja.lv, Facebook Eiropas eksāmens 2017.

                                            Sveicam svētkos!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru