Meklēt šajā emuārā

piektdiena, 2015. gada 30. oktobris

Rudenīga ekspedīcija 7., 8. novembrī.

                  „Nāk rudens izgleznot Latviju...”
             
Lai atzīmētu Latvijas Republikas dibināšanas 98. gadadienu Biedrība „AMC Baltijas zvaigznes” kopā ar Pasaules latviešu klaidoņu brālību un izdevniecību „Jumava” ekstrēmu pasākumu cienītājiem organizē divu dienu ekspedīciju pa Latviju ar daudzus pasaules ceļus un neceļus izbraukušo retro ugunsdzēsēju auto Mersedes Benz 1113 B (4x4).(Bambeross)

       Ekspedīcijas pirmās dienas - 07.11. maršruts un grafiks:

1.      Izbraukšana plkst. 8-00 no stāvvietas pretī bijušajam kino teātrim “Teika”.
2.      Neliels iesildīšanās brauciens pa triāla trasi „Mazā Sahāra”.
3.      Pārbaudīsim kāpēc ciemats Garkalne tā saucās. Triāla posms Garkalnē gar augstsprieguma līnijas trasi.
4.      Mēģināsim atrast Inčukalna Velna alu.
5.      Apskatīsim Lorupes stāvkrastus un Siguldas Velna alu.
6.      Sekos Turaida, Straupe un Limbaži. Limbažos Dzīvā sudraba muzeja apskate. No 13.00 līdz 15.00 muzeja pagalmā tiks demonstrēta ekspress fotoizstāde „Pa čehu leģendu pēdām”.
7.       Braucienu turpināsim līdz Alojai, Ungurpilij un Staicelei, pēc tam pa Salacas labā krasta neceļiem līdz Mazsalacai. Mazsalacā Skaņā kalna parka apmeklējums.
8.       Pirmās ekspedīcijas dienas noslēgumā Rūjiena un viesošanās Naukšēnos.
9.      Naukšēnos Naukšēnu muižas apskate. Plkst. 18.30 ceļojuma dalībnieki Naukšēnu bibliotēkā tiekas ar lasītājiem. Tikšanās laikā lasītāji tiek iepazīstināti ar Pasaules latviešu klaidoņu brālības aktivitātēm, kā arī ņem dalību izdevniecības “Jumava” populārās sērijas “Aiz apvāršņa” ietvaros iznākušās jaunās grāmatas “Ar pasaules garšu mutē” prezentācijā. Par dažādu pasaules valstu eksotiskiem ēdieniem un ne mazāk īpatnējām ēšanas tradīcijām stāstīs un bildes rādīts divi no jaunās grāmatas autoriem – Valdis Brants un Pēteris Strubergs. Pasākumu kuplinās arī citi klaidoņu brālības biedri, tostarp 102 pasaules valstis apceļojusī ērģelniece Inguna Grīnberga. Līdztekus vakara dalībniekiem būs iespēja apskatīt ekspress fotoizstādi „Pa čehu leģendu pēdām”, kas veltīta divu izcilu čehu ceļotāju Miroslava Zikmunda un Irži Hanzelkas piemiņai, kuri pagājušā gadsimta 40 gadu beigās un 50 gadu sākumā ar vieglo automašīnu Tatra 87 no viena gala līdz otram šķērsoja Āfrikas un Dienvidamerikas kontinentus.
10.  Nakšņošana Naukšēnos.
                                 
                         Ekspedīcijas otrās dienas - 08.11. maršruts un grafiks:

  1. Triāla posms Latvijas – Igaunijas pierobežā.
  2. Neliels līkums pa Igauniju – Taagepera un Torva.
  3. Sekos atceļš uz  Ērģemi, Vēverus un Strenčus.
  4. Viesošanās Smiltenē. Plkst. 15.00 ekspedīcijas dalībnieki Smiltenes bibliotēkā tiekas ar lasītājiem. Tikšanās laikā lasītāji tiek iepazīstināti ar Pasaules latviešu klaidoņu brālības aktivitātēm, kā arī ņem dalību izdevniecības “Jumava” populārās sērijas “Aiz apvāršņa” ietvaros iznākušās jaunās grāmatas “Ar pasaules garšu mutē” prezentācijā. Par dažādu pasaules valstu eksotiskiem ēdieniem un ne mazāk īpatnējām ēšanas tradīcijām stāstīs un bildes rādīts divi no jaunās grāmatas autoriem – Valdis Brants un Pēteris Strubergs. Pasākumu kuplinās arī citi klaidoņu brālības biedri, tostarp 102 pasaules valstis apceļojusī ērģelniece Inguna Grīnberga. Līdztekus vakara dalībniekiem būs iespēja apskatīt ekspress fotoizstādi „Pa čehu leģendu pēdām”, kas veltīta divu izcilu čehu ceļotāju Miroslava Zikmunda un Irži Hanzelkas piemiņai, kuri pagājušā gadsimta 40 gadu beigās un 50 gadu sākumā ar vieglo automašīnu Tatra 87 no viena gala līdz otram šķērsoja Āfrikas un Dienvidamerikas kontinentus.
  5. Plkst. 17.00 Smiltenes baznīcā ērģeļu mūzikas koncertu sniegs ērģelniece, pasaules apceļotāja Ingūna Grīnberga.
  6. Ap plkst. 19.00 paredzēta izbraukšana uz Rīgu.


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru