Meklēt šajā emuārā

piektdiena, 2014. gada 6. jūnijs

Piedalies izstādē Gaismas pilī!

Aicinājums piedalīties ekspozīcijas „2014: Bēgt un atgriezties: Pirmā pasaules kara pieredze” veidošanā

       Latvijas Nacionālā bibliotēka aicina Latvijas publisko bibliotēku apmeklētājus iesaistīties LNB Nozaru literatūras centra rīkotās izstādes „Bēgt un atgriezties: Pirmā pasaules kara pieredze” ekspozīcijas papildināšanā ar savā rīcībā esošajiem vizuālajiem un rakstītajiem materiāliem (fotogrāfijām, attēliem, vēstulēm, dokumentiem, dienasgrāmatām, iespiestajiem materiāliem), kuros atspoguļojas Latvijas Pirmā pasaules kara bēgļu pieredze, tai skaitā, evakuācija un bēgšana uz Vidzemi un Krieviju, dzīve bēgļu gaitās un atgriešanās Latvijā.
       
Materiālus lūdzam iesniegt ieskenētā veidā (problēmu gadījumā lūgums sazināties ar tuvāko bibliotēku). 

       Ar īpašnieku piekrišanu, fotogrāfiju un attēlu elektroniskās versijas tiks iekļautas Latvijas Nacionālās digitālās bibliotēkas Letonica projektā „Zudusī Latvija”, tādējādi saglabājot to nākamajām paaudzēm.

       Izstāde norisināsies šī gada septembrī un oktobrī, tāpēc materiālus lūdzam iesūtīt līdz 31. augustam. Materiālu iesniedzēji tiks aicināti ņemt dalību izstādes atklāšanas pasākumā Gaismas pilī (datums tiks precizēts).

Ar jautājumiem lūdzam vērsties pie LNB pārstāvjiem.

Kontaktpersonas :
Maija Krūmiņa Tel. 26364345, e-pasts : maija.krumina@lnb.lv
Inga Vovčenko Tel. 26016820, e-pasts: inga.vovcenko@lnb.lv



Ja Jums mājās ir šādi vēsturiski materiāli, nāciet uz tuvāko bibliotēku, mēs Jums palīdzēsim materiālus ieskenēt un nosūtīt uz LNB!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru