Meklēt šajā emuārā

otrdiena, 2018. gada 13. novembris

Par bibliotēku darbinieku semināru


13. novembrī Smiltenes novada bibliotēkas Bērnu literatūras nodaļā  Smiltenē, Gaujas ielā 1   notika Smiltenes, Strenču un Valkas novada bibliotēku darbinieku seminārs.
 Tā ietvaros uzzinājām Konkursa “Ziņas par krājumu, izmantojot BIS Alise iespējas” 2. kārtas  rezumējumu un  secinājumus, ko apkopojusi Dace Pasopa, Valkas NCB Kalaloģizācijas un automatizācijas nodaļas vadītāja. Toties Jana Čākure, Valkas NCB galvenā bibliotekāre bija sagatavojusi novadpētniecības konkursa “Mūsu stāsti Latvijas simtgadei” noslēguma vērtējumu un secinājumus. Tika sveikti bibliotēku darbinieki darba un dzīves jubilejās.            
  Semināra 2. daļā, kas sākās pulksten 12.00  bibliotekāri kā arī citi interesenti varēja noklausīties rakstnieka Jāņa Ūdra priekšlasījumu “Kārlis Ulmanis. Uzspiestie mīti, noklusētā patiesība” par Latvijas valsts  prezidentu K. Ulmani un viņa lomu sarežģītajā Latvijas vēsturē. Pēc priekšlasījuma klausītāji varēja uzdot jautājumus un turpināt sarunu.
Jāņa Ūdra stāstījums klausītājus aizrāva un ieinteresēja. Drīz vien, viņa runā pieminētās grāmatas paņēma lasīt priekšlasījuma klausītāji.



Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru