Meklēt šajā emuārā

ceturtdiena, 2018. gada 1. novembris

Smiltenē viesojas Bibliokuģis


Bibliokuģis “Krišjānis Valdemārs” no Salacgrīvas ar Bocmani Gintu Šīmani un tālbraucēju kapteini Ingu Siliņu 31.oktobrī ieradās Smiltenes vidusskolā projekta “Latvijas Valsts mežu” un Valsts Kultūrkapitāla fonda atbalstītajai Vidzemes kultūras programmai “Meklējiet jūras ābeci bibliotēkās!” ietvaros. Projekts realizēts sadarbībā ar Smiltenes novada bibliotēku. Projekta mērķis – ieinteresēt bērnus lasīt grāmatas un mudināt izvēlēties ar jūrniecību saistītus arodus. Tikšanās laikā skolēni uzzināja par Krišjāņa Valdemāra nopelniem 1.publiskās bibliotēkas un 1.latviešu jūrskolas dibināšanā, kā arī par iespēju veidot savu karjeru saistībā ar  jūrniecību. Divi labākie un zinošākie viktorīnas “Meklējiet jūras ābeci bibliotēkās!”  dalībnieki – Elza Bekmane un Vitālijs Marcinkēvičs balvā saņēma ielūgumus apmeklēt divas lielākās Latvijas bibliotēkas – Nacionālo un Misiņa.
            Smiltenes novada bibliotēka un vidusskolas bibliotēka dāvinājumā saņēma grāmatas, kuras bija sarūpējušas Latvijas Universitātes Akadēmiskā bibliotēka, Latvijas Nacionālā bibliotēka, kā arī biedrība “Bibliokuģis Krišjānis Valdemārs”.
Paldies mūsu viesiem - Gintam Šīmanim un Ingum Siliņam par atraktīvo un izzinošo tikšanos, kā arī Salacgrīvas novada bibliotēkas vadītājai Hedvigai Inesei Podziņai par projekta rakstīšanu!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru