Meklēt šajā emuārā

ceturtdiena, 2017. gada 30. novembris

Burvīgas rotas

Es neesmu burve, es tikai mācos 
Šo nosaukumu čaklā rokdarbniece Alda Zarecka ir devusi savai pērļošanas tehnikā darināto rotu izstādei, kuru no 1. decembra var aplūkot Smiltenes novada bibliotēkā, Baznīcas laukumā 13. Tas viņai ienācis prātā pēc sarunas ar draudzeni, kura pa telefonu jautājusi: “Ko dari? Vai atkal buries ar savām pērlītēm?”
Alda ir viena no biedrības “Pūra lāde” rokdarbniecēm, kas jau vairākus gadus piektdienu vakaros pulcējas, lai kopīgi darītu rokdarbus un dalītos pieredzē. Kādā no tikšanās reizēm Evija Šube ierādījusi - kā pērļošanas tehnikā gatavot rotas. “Tā bija mana “rotu ābece”, ”saka Alda.
Alda Zarecka ir smilteniete, beigusi Smiltenes vidusskolu 1981. gadā. Interesanti, ka viņa ir dzimusi Moldāvijā. Tur ciemojoties, Aldai ļoti paticis cilāt un pētīt vecmāmiņas daudzās krelles. Viņa stāsta: “Pērļu rotas - sen lolotas sapnis, kurš pamazām sāk realizēties dzīvē. Radošo dzirksti un mīlestību pret rokdarbiem un roku darbiem ielika šūpulī māmiņa – Elza Cimbaļuka. Šī nelielā izstāde ir veltījums viņas piemiņai…”
Rotas ir tiešām burvīgas! Nāciet un skatieties paši!
Informāciju sagatavoja bibliotekāre Vita Rutka

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru